Varmepumper gjør at du får et godt inneklima, men mange velger det bort av den grunn at de tror den vil virke skjemmende i stua. Det du kanskje ikke visste er at varmepumper finnes i mange modeller og design, slik at varmepumpen kan faktisk plasseres slik at den sklir rett inn i – den ser faktisk stilig ut!

Mange er opptatt av designet i boligen, og derfor heller velger peis eller andre oppvarmingsalternativer. En varmepumpe kan faktisk se like bra ut ved å velge den riktige typen og modellen. Da får du både et godt inneklima og en estetisk pen stue.

Plassering

Hvor du skal plassere varmepumpen er viktig for å oppnå optimal effekt, men her kan du også tenke på hvor varmepumpen passer inn i boligen. Du trenger jo ikke henge varmepumpen så synlig at den synes med første øyekast inn i stua, men heller finne et sted der den skjules i designet ellers. Likevel må du huske på at plasseringen er viktig for best effekt og at varmepumpen holder en jevn temperatur hele året. Husk også at utedelen må plasseres strategisk og i nærheten av innedelen. Utedelen kan du skjule ved å sette et varmepumpehus rundt, og dermed går det hele i ett med bygget ellers. Samtidig vil et varmepumpehus gjøre at utedelen er lettere å holde ren og du får dermed en bedre effekt av varmepumpen.

Tenk design

I dag finnes det en haug med ulike varianter av varmepumpen, og mange av de har fancy design og farger. Eksempelvis får du varmepumper i svart, grått og hvitt, og ulike nyanser av dette. I tillegg kan du få glansede eller matte utgaver. Om boligen din har en spesiell stil kan du ha et overbygg til varmepumpen så den passer helt inn. Bare husk på at viftefunksjonen ikke sperres for.

Du kan derfor velge et design som gjør at varmepumpen passer bra inn i akkurat din bolig, uansett om du ønsker en fargerik en, en som ligner et maleri eller annet. Med andre ord kan du få i både pose og sekk – både kvalitet og design. Hva du ønsker er helt opp til deg!